8 Eylül 2014 Pazartesi

DASK ''Depreme Dayanıklı Bina Yarışması'' Tamamlandı. Heyecan dolu yarışmayı KTÜ kazandı.

2011 yılından bu yana ABD Seatle da  Seismic Design Competition adıyla yapılmakta olan ve inşaat mühendisliği öğrencilerine açık yarışma 2014 yılında ilk kez DASK sponsorluğunda 'Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması’ adıyla Türkiye’de yapıldı.
Uzun zamandır bu yarışmaya hazırlanan ve emek veren inşaat mühendisliği öğrencileri iki gün boyunca heyecan dolu anlar yaşadılar.




Birinciliğini KTÜ'den Tweezers takımının kazandığı yarışmanın aslında kaybedeni yoktu. Çünkü tüm öğrenciler hem yarışma öncesinde hem de yarışma sırasında belki de tüm öğrencilik hayatları boyunca elde edemeyecekleri bir deneyim kazanmış oldular. Teorileri, tasarımları, modelleri zorlu ve gerçek bir testten geçti ve sonuçları anında yaşadılar.
TEKNİK DESTEK GRUBU olarak biz de, bu önemli organizasyona modellere uygulanan depremleri simüle eden ''TESTBOX SHAKETABLE'' sarsma tablalarımızla destek vermekten gurur duyduk.



TESTBOX SHAKETABLE, yarışmaya katılan tüm maketlere 3 ayrı şiddet ve yapıda deprem hareketleri uygulayarak dayanıklılıklarının ölçümlenmesini sağladı ve yarışmanın bel kemiğini oluşturdu.

Yarışmayı kazanan ekibe bir adet TESTBOX SHAKETABLE hediye edildi.
Hem öğrencilerimize yaşattıkları tecrübe, hem de yarattıkları farkındalık için organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

Her zaman söylediğimiz gibi;
''Bir test bin uzman görüşüne bedeldir.''

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder